Home

Ce inseamna invatamant secundar

Învățământul secundar acoperă două etape pe scara Clasificării internaționale standard a educației. Învățământul secundar sau de nivel 2 sau inferior (învățământul secundar mai puțin obișnuit) este considerat a doua și ultima fază a educației de bază, iar învățământul secundar de nivel 3 (superior) este etapa anterioară învățământului terțiar Învăţământul secundar inferior sau gimnazial face parte din învăţământul obligatoriu de 11 ani. Învăţământul secundar inferior/gimnazial cuprinde clasele V-VIII și se adresează copiilor cu vârste între 10/11 ani și 14/15 ani.. Pentru finalizarea învăţământului obligatoriu, absolvenţii de gimnaziu pot parcurge două rute educaţionale, conform opţiunii lor Învăţământul secundar cuprinde: învăţământ profesional, inclusiv profesional dual, cu durata de minimum 3 ani. Învăţământul terţiar nonuniversitar cuprinde învăţământul postliceal. Învăţământul general obligatoriu este format din învăţământul primar, învăţământul secundar inferior şi primii 2 ani ai.

Invatamantul secundar superior este gandit cu scopul sa ofere tuturor absolventilor invatamantului obligatoriu (gimnaziu si ciclul inferior al liceului, respectiv, ai invatamantului profesional) posibilitatea de a se specializa in diverse domenii - teoretice, profesionale si vocationale - in scopul pregatirii pentr Admiterea în şcoala profesională şi de meserii se efectuează pe bază de concurs, în condiţiile stabilite de Ministerul Educaţiei. Învăţămîntul secundar profesional se efectuează, la toate nivelurile, în baza unor programe educaţionale, care includ componentele: generală, tehnico-profesională şi practica în producţie Învăţământul secundar inferior sau gimnazial cuprinde clasele V - VIII. Absolvenţii învăţământului gimnazial dobândesc diploma de absolvire, parte a portofoliului educaţional, şi foaia matricolă, parte a portofoliului educaţional. *** Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a (EN VI) Sistemele de invatamant sunt structurate pe : a) cicluri de invatamant - primar - secundar-superior. b) trepte - invatamant superior de lunga durata - invatamant de scurta durata. Fiecare treapta este structurata pe -profiluri -filiere. Ex : licee de filosofie, economice, pedagogice, etc Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum. În ipoteza.

Instrucțiune, școală: învățămîntu primar, secundar, superior. Învățătură, lucru care te învață: a da copiilor bune învățăminte. Cariera de profesor: a intra în învățămînt. substantiv neutruînvățămînt. Informatii despre licenta-Definitie invatamant - ce inseamna invatamant. Programul A doua şansă se adresează adolescenţilor, tinerilor, adulţilor, proveniţi din medii sociale diverse şi cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial.. Programul oferă acestor categorii de persoane posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-şi întrerupă eventualele. In functie de legislatia din Land-ul respectiv, parintii hotarasc ce tip de scoala vor frecventa copiii in ciclul secundar inferior, pe baza evaluarii din scoala primara a elevilor care indeplinesc anumite criterii de performanta si/sau la decizia autoritatilor din invatamant. Anul scolar curpinde intre 188 si 208 zile in perioada august - iulie Sistemul de învăţământ reprezintă subsistemul principal al sistemului de educaţie. Structura sistemului de învăţământ din România cuprinde: învăţământul preşcolar, învăţământul primar, învăţământul secundar inferior, învăţământul general obligatoriu, învăţământul secundar superior, şcolile de arte şi meserii, şcolile de ucenici, învăţământul post.

Învățământ secundar - Wikipedi

Ce este învățământul preuniversitar? Cuvântul preuniversitar înseamnă înainte de universitate.Cu alte cuvinte, învățământul preuniversitar cuprinde etapele pe care cineva le parcurge până să ajungă la facultate Distribuie știrea 797 797SharesFSLI O adresă publicată pe contul Facebook al Sindicat Învăţământ Preuniversitar Constanţa aduce lămuriri foarte importante privitoare la activitatea și timpul de muncă al cadrelor didactice. Documentul poate fi consultat la finalul acestui material. Potrivit acestuia, Legea nr. 1/2011 trebuie aplicată în acest caz. De asemenea, trebuie. ) Care precede perioada studiilor universitare Însuși felul cum acest tip de învățământ [primar și secundar] este denumit oficial - învățământ preuniversitar - mi se pare semnificativ. 22 39/94 p. 1; v. și O.S. 1522 V 91 p. 2 (din pre- + universitar; I. Preda în LR 1/93 p. 29 Educația elementară privată are o cotă de piață de 0,5%, în conformitate cu Ministerul Educație, Cercetării și Inovării. [necesită citare] Educația în România este obligatorie până la terminarea clasei a X-a (sau până la vârsta de 18 ani). Sistemul de învățământ este identic la nivel național și foarte centralizat

Dat fiind că am primit de multe ori întrebări legate de sistemul de învățământ din Germania, am decis să structurez un articol cu informație de bază pentru toți cei care sunt interesați să se mute cu copiii aici dar și pentru cei care doresc să facă studiile universitare în Germania sau un curs de limbă germană Frederich Herbart educația este împărțită în trei subdiviziuni: guvernarea, învățământul realizarea unor obiective specifice și educația morală. Sociologul Medalia Răsplata Muncii pentru Învățământ este o medalie românească instituită prin decret regal la 3 octombrie 1898 la inițiativa ministrului Spiru Învățământul superior este învățământul terțiar care.

Organizarea învăţământului secundar inferior Eurydic

Învăţământul secundar şi post-secundar non-terţiar Eurydic

Codurile CAEN sunt împărțite în 4 niveluri, astfel: secțiune - primul nivel, conține titlul domeniului de de activitate. diviziune - al doilea nivel, format dintr-un cod numeric din două cifre. grupă - al treilea nivel, cod numeric din trei cifre. clasă - al patrulea și ultimul nivel, cod numeric din patru cifre Ce inseamna sa fii elev in sistemul britanic in mediul online; primar de invatamant. De la 11 ani (Year 7, echivalent cu clasa a 6-a in Romania), acestia fac tranzitia catre ciclul secundar care se intinde pana la 16 ani (Year 11, echivalent cu clasa a 10-a in sistemul romanesc), atunci cand se incheie etapa obligatorie de invatamant. Structură, sistemul de notare,vacanțe, costuri. Educatie, Lumea mea, Scoala in lume. Învățământul în lume, episodul 3. Școala în Germania. martie 9, 2017. Am ajuns deja la al treilea episod al plimbării noastre prin școlile din lume. Ne uităm astăzi la modelul nemțesc și aflăm cum e școala în Germania. Consultant mi-a fost. 3.5 Sistemul de învăţământ din Germania. O familie cu copii nu ia ușor decizia de a se muta în altă țară. Schimbarea mediului familiar al copiilor cu o lume total nouă, plină de provocări și adaptarea la aceasta poate fi uneori foarte dificilă. Dar copiii au o deschidere nativă la nou, o capacitate foarte mare de adaptare și cu. Imunosupresoarele: ce sunt, ce tratează și ce efecte secundare au. Medicamentele imunosupresoare suprimă sau reduc puterea sistemului imunitar și sunt folosite pentru a trata boli autoimune sau pentru a împiedica organismul să respingă un organ transplantat. Ce efecte secundare au aceste medicamente? Dr. Ionuț Fronea a absolvit în anul.

Scoli Boarding in Spania Sistemul spaniol de invatamant nu este impartit in trimestre sau semestre, anul scolar fiind abordat ca un tot unitar (din septembrie si pana in iunie). Exista o vacanta de Craciun de doua saptamani si o vacanta de doua saptamani de Pasti. Scoala incepe de obicei la 8.30 si se termina la 14. Profilul de formare al absolventului de clasa a IV-a Comunicare în limba maternă-Identificarea de fapte, opinii, emoţii în mesaje orale sau scrise, în contexte familiare de comunicare -Exprimarea unor gânduri, păreri, emoţii în cadrul unor mesaje simple în contexte familiare de comunicare -Participarea la interacţiuni verbale în contexte familiare, pentru rezolvarea unor probleme d Iata cateva definitii scurte si clare a ceea ce inseamna educatia incluziva. Scoala incluziva . unitate de invatamant in care se asigura o educatie pentru toti copiii; ; reprezinta mijlocul cel mai eficient de combatere a atitudinilor de discriminare

Ce inseamna aceste rezultate nefaste: decesul prematur al bebelusului, greutate scazuta la nastere, decese neonatale si infectii in randul sugarilor. Neurosifilis Boala este adeseori asociata cu sifilisul latent si cel tertiar, insa ea poate sa apara in orice moment dupa stadiul primar Învatamânt secundar (cod 65.02.04.01 la 65.02.04.03) Asistenta sociala in caz de boli si invaliditati (cod 68.02.05.02) Asistenta acordata persoanelor in varst Ce inseamna Triajul epidemiologic? Triajul epidemiologic este o metoda activa de supraveghere a starii de sanatate, practicata in colectivitatile de copii si adolescenti dupa fiecare vacanta scolara (crese, gradinite, centre de plasament, scoli generale, scoli profesionale, licee), conform Ord. M.S. 1668 din 9 decembrie 2011/ Ord. M.Ed. 5298.

Invatamantul secundar superior

bugetul local detaliat la cheltuieli pe capitole, subcapitole Şi paragrafe pe anul 2013 - mii lei - d e n u m i r e a i n d i c a t o r i l o Care sunt studiile medii și ce forme de învățământ implică. Autor. Emanuela Ursu. 29.10.2020. Studiile medii reprezintă 12 clase absolvite cu sau fără diploma de bacalaureat. Pe piața muncii se vorbește frecvent despre ce reprezintă studiile medii, mai ales printre lucrătorii în resurse umane, care trebuie să încadreze.

Definitie învățământ - afla ce inseamna învățământ si toate sensurile acestui cuvant din dictionarul explicativ al limbii romane - DexOnline.Ne Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic 2008 Modulul PSIHOPEDAGOGIC PEDAGOGIE II 1 Curs 1 PROBLEMATICA SISTEMULUI INSTITUŢIONAL ŞI A PROCESULUI DE ÎNVĂŢĂMÂNT 1. Sistemul de învăţământ - concept, funcţii, structură, tendinţe de evoluţie Comentariu de bază Educaţia formală şi nonformală este realizată organizat, conform finalităţilor sale, printr-u Sistemul de posta electronica (e-mail) Ce este posta electronica ? Posta electronica (Electronic Mail), abreviata adesea e-mail, email sau la inceput eMail, este o metoda de tipul primeste si da mai departe pentru scrierea, trimiterea, primirea si salvarea mesajelor pe sistemele de comunicatie electronica. Termenul e-mail se aplica sistemului de e-mail prin Internet bazat pe SMTP.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Guvernul

Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015 Ce inseamna 65.xx.xx ? Aici aveti explicatia conform Ordin nr. 1954 din 16.12.2005: Mai departe, capitolul 65 este detaliat pe subcapitole. Dupa cum observati mai jos, 65.00.04.01 lipseste in ordinul 1954 dar a fost introdus mai tarziu sub denumirea Invatamant secundar inferior Formarea profesionala - ce este, cum este reglementata, obiective si beneficii pentru angajati. Formarea profesionala reprezinta una din modalitatile de perfectionare a angajatilor, care ii ajuta sa isi imbunatateasca pregatirea profesionala si sa acumuleze cunostinte pentru a avansa la locul de munca

Învățământ gimnazial Ministerul Educație

LECTIA 4 - JAYDEN SE SIMTE ANXIOS In aceasta lectie copii vor întelege ce înseamna anxietatea si cum ai putea sa te confrunti cu aceasta. Timp de lucru: 0-30 min.Nivel: Începator Facem analogie cu modele intalnite in viata cotidiana: Spune-le copiilor ca le veti citi o poveste despre Jayden. Explicati-le ca Jayden a fost intr-o [ Greu de inteles ce inseamna educație antepreșcolară 0-3 ani si mai ales care este rolul scolii sau al ministerului in aceasta educatie anteprescolara. Recomandare din partea consilierului școlar înainte de finalizarea clasei a VIII-a - care consilier, ce pregatire are, cunoaste tendintele pe piata muncii, meseriile cerute SCRIPETI Simple & Powered Machines Set. Introducere. Definitie:Un scripete este un mecanism simplu format dintr-o roata canelata de-a lungul periferiei, care serveste la schimbarea directiei unei forte si transmiterea ei prin intermediul unui cablu sau a unui lant, acesta rulând pe periferia ei. Cablul sau lantul poate aluneca, ceea ce înseamna ca efortul nu este utilizat eficient De aici se poate vedea ce altceva este diferit de la Colegiul Tehnic.Aceasta nuanță este dificil de observat cei neinițiați.În cazul în care un student a decis să continue să acționeze în liceu, formarea lui după ce colegiu este mult mai bună decât după facultate.Prin urmare, acesta va fi de a învăța și de mult mai ușor.Acest. Lucrez in invatamant cu jumatate de norma in cumul si acum mi s a zis ca trebuie sa iau concediu fara plata pentru zilele de concediu de odihna ce imi sunt acordatede la unitatea unde am norma de baza conform art 3 din hg 250 din 1992 problema este ca acolo zice ca mi se vor acorda aceste zile de concediu fara plata la cerere

Elevul e in continuare actor secundar in procesul de invatamint. El trebuie sa invete ca sa ia nota mare, ca sa treaca clasa, ca sa reuseasca la evaluare, nu i se prezinta uitilitatea sau relevanta a ceea ce invata, de unde si lipsa de motivatie a elevului. Nu vad nici o metoda de incurajare a autonomiei profesorulu Romania a intrat in zona pietelor de capital emergente, dar odata cu aceasta reusita a si pierdut considerabil din cauza legii date, recent, de social democrati, prin care se interzice privatizarea companiilor de stat pentru o perioada de doi ani. - Toate articolele Ziare.com pe tema: Piata secundar UNICEF în România. ⏳ împlinește anul acesta, în luna iunie, 30 de ani de activitate. În România, copiii din mediul rural au mai puține șanse să termine liceul decât cei de la oraș. Un program UNICEF îi sprijină să continue studiile În cele 150 instituții de învățământ primar, secundar, ciclul I şi II au fost vaccinate: -3115 de cadre didactice în total, inclusiv: Din clasele primare vaccinate - 870; Din clasele gimnaziale și liceale - 2245. Total 50 % cadre didactice vaccinate (date statistice din 17.06.2021) Ce opționale au elevii în clasa pregătitoare și în clasele I-IV, V-VIII. Disciplinele opționale (curriculumul la decizia școlii) sunt stabilite de către fiecare unitate de învăţământ, în fiecare an şcolar, pentru anul școlar următor. Elevii pot opta pentru cursuri propuse la nivel național sau propuse la nivel de școală

Sistemul de invatamant - rasfoiesc

 1. Invatamantul secundar superior. Invatamantul liceal cuprinde clasele IX/X-XII organizate ca invatamant de zi si clasele IX/X-XIII organizate ca invatamant seral, cu frecventa redusa sau la distanta.. Inscrierea la concursul de admitere in invatamantul liceal de zi se poate face in primii doi ani de la absolvirea gimnaziului, daca la data inceperii anului scolar elevul nu a depasit varsta de 18.
 2. • Invatamantul obligatoriu este impartit in doua etape,primar si secundar. Educatia primara poate fi Informatii privind sistemul de invatamant din UK . April 2020 2 . Varsta Grupa de an Curriculum Si etape cheie Ceea ce inseamna ca trebui
 3. Invatamantul obligatoriu in Romania cuprinde invatamant prescolar, care incepe la varsta de 3 ani, primar si secundar inferior. Frecventarea obligatorie la forma de zi a invatamantului preuniversitar inceteaza la varsta de 18 ani
 4. De ce nu se aplică şi la educatoare art.262 alin 4 şi 5 din legea nr1/2011 ? Noi lucrăm 25 ore/săptămână. Şi noi suntem cadre didactice( cu facultate, masterat) Mi s-a spus că noi suntem pe POST de educatoare iar învățătorii, profesorii sunt pe NORMĂ
 5. ISCED - Clasificarea Internațională Standard a Educației - a fost elaborată pentru a facilita compararea statisticilor și indicatorilor naționali privind educația. Deoarece sistemele de educaţie diferă din punct de vedere al structurii şi al conţinutului programei de învăţământ, poate fi dificil de comparat performanţele.
 6. Ă n Legea 84, la Art. 151 scrie că profesorii predau în învăţământul primar, secundar şi postliceal. Nu se face nicio diferenţă, pentru că nici între profesorii de liceu, gimnaziu sau şcoli posticeale nu există diferenţă la salarizare. Nu văd de ce trebuie să se aştepte altă grilă
 7. Va detaliem mai jos ce inseamna acest lucru. Activitate dependenta este orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare, in baza unui contract individual de munca. Activitate independenta este orice activitate desfasurata de catre o persoana fizica in scopul obtinerii de venituri, care indeplineste cel putin 4.

Ce inseamna invatamant primar si prescolar? Adica ce clase

 1. Fiecare persoană care finalizează programul A Doua Șansă va obține un certificat de absolvire a învățământului obligatoriu de 10 clase și portofoliul tematic personal. În baza acestui certificat, absolvenții vor putea să-și continue studiile la nivel liceal sau într-o școală profesională
 2. istratie municipala castiga 23.647 £, iar salariul mediu anual al asistentilor si.
 3. Hernia de disc cervicală. Scheletul coloanei cervicale este compus din şapte vertebre, cervicale, legate prin articulaţii localizate posterior, articulaţii interapofizare şi prin discuri vertebrale localizate anterior. Discurile intervertebrale au structură complexă, asigurând mobilitatea gâtului şi stabilitatea coloanei cervicale
 4. Dorim pe această cale să mulţumim Sindicatului Naţional din Învăţământul Secundar din Franţa (S.N.E.S. Franţa), cu care F.S.L.I. are o foarte frumoasă colaborare, şi în special domnului Jean Marie Maillard, care, prin toate intervenţiile domniei sale, ne-a ajutat să elaborăm acest ghid

Cum se face şi ce presupune avizarea cabinetelor medicale 25-06-2018 Medicina este ştiinţa şi conştiinţa încălzite de iubire faţă de oameni., spunea Dr. Iuliu Hațieganu, iar unul dintre motivele pentru care medicii aleg această meserie nobilă este ca la un moment dat să se bucure de libertatea în practică, deschizându. Aceasta inseamna ca serviciile nu pot fi acumulate si este motiuvl pentru care o buna perioada de timp serviciile au fost considerate neproductive. In prezent, aceasta conceptie s-a schimbat, serviciile fiind considerate productive chiar daca efectele lor nu sunt in toate cazurile materiale si prin urmare durabile. invatamant, sanatate. Intreaba Avocatul Online este o initiativa plecata inca din 2010 si ajunsa un deceniu mai tarziu ca aproape singura platforma cu cele mai complete informatii juridice din Romania.. SCA Cuculis&Asociatii au pus la dispozitia milioanelor de romani care sunt atat in tara dar si in diaspora, un formular prin care avocatii noistri pot oferi consultanta juridica online, acest lucru de esenta. Asta inseamna ca piata muncii incepe sa-si revina dupa criza. Mai mult, rata de ocupare pentru cei care au asolvit de curand o forma de invatamant secundar superior a fost cel putin 90% in 75 de regiuni din UE, acestea fiind concentrate cu precadere in Cehia, Germania, Olanda, Austria si Suedia. Si in tara noastra avem o astfel de performanta Invatamantul reprezinta mai putin de 6% din Produsul Intern Brut (PIB) al statului, iar asta inseamna cu mult mai putin decat ceea ce se cere in asa-numitul Proces de la Bologna, in care s-a angajat si Croatia inca din 2001. Invatamantul primar obligatoriu in Croatia este de 8 ani, urmat de invatamantul secundar, care poate dura intre 2 si 5 ani

Ce inseamna invatamant preuniversitar si ce clase cuprinde

Definitie invatamant - ce inseamna invatamant - Dex Onlin

Ce se petrece daca o bei inainte de micul dejun? 14 iulie 2021 14 iulie 2021 Dobrin Mara Niciun comentariu apa pe stomacul gol , efecte secundare cafea , Efectul secundar al cafelei Poate si tu esti unul dintre marii iubitori ai acestei bauturi, dar inca nu stii care este efectul secundar a W.C. cu apa în casa, în timp ce una din 10 locuinte nu are deloc W.C.; doar 31,6% din locuinte sunt dotate cu instalatie de apa curenta (de 1,8 ori mai putine în comparatie cu media de la nivel. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, dobandita fie in cadrul invatamantului prin sistemul national de invatamant astfel cum este reglementat la ora actuala prin Legea 1/2011, invatamantul gimnazial si primii doi ani ai invatamantului secundar superior. Invatamantul liceal devine obligatoriu pana cel mai tarziu in 2020 Ceea ce nu am spus in acel articol este ca nici in Olanda sau America metodele de invatamant nu sunt fundamental diferite, in sensul ca te lupti cu aceleasi examene care iti testeaza memoria in loc de gandire critica, si cu prezentari lungi in PowerPoint - desi intr-adevar este un sistem mult mai bine organizat si eficient, poate si mai. De aceea, a fost adoptata Strategia Nationala de Aparare. E vorba de apararea interesului national, ceea ce inseamna ca CSAT va deveni primul guvern al tarii, ocupandu-se de toate lucrurile importante, inclusiv de invatamant si de sanatate, guvernul urmand sa se ocupe de celelalte

Programul „A doua șansă Ministerul Educație

Lorenza spune: In 2-4 saptamani trebuie sa se vada ceva efecte,nu trebuie sa astepti luni de zile.Si eu sunt in cautare de un homeopatbun,dar desi i-am vizitat pe cei mai cunoscuti din Constanta ,am impresia ca unele persoane,cum as fi de exemplu eu,pur si simplu nu raspund la astfel de medicina.Am in continuare incredere in homeopatie,dar. Finanțare europeană. UE oferă finanțare pentru o gamă largă de proiecte și programe care acoperă domenii precum: dezvoltarea regională și urbană. ocuparea forței de muncă și incluziunea socială. agricultura și dezvoltarea rurală. politicile în domeniul maritim și al pescuitului. cercetarea și inovarea

Sistemul de Invatamant din Germania - Proiecte

 1. ↑ a b Statistici: Ce inseamna 15.000 de disponibilizari in invatamant, 5 Ianuarie 2010, wall-stret.ro, accesat la 7 septembrie 2010 ↑ În România sunt 18.300 de biserici și doar 425 de spitale , 2 august 2010, cotidianul.ro, accesat la 3 august 201
 2. Ce inseamna IGG scazut? | Autor: liliana83 Astazi i-am facut baietelului meu in varsta de un an si doua luni imunoelectroforeza. IGM si IGA au iesit in limitie normale, dar IGG era inafara intervaluli de referinta, dica are valoarea 495 cu normalul cuprins intre 700 si 1600
 3. orul, care nu a atins inca maturitatea fizica si psihologica
 4. (6) Exemplarul nr. 1 al cererilor pentru deschiderea de credite bugetare ce se depune la Ministerul Finanţelor Publice sau la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, după caz, este însoţit de următoarele documente: a) Notă justificativă pentru deschiderea creditelor bugetare, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1
 5. area obiectului unui contract, şi într-un vocabular suplimentar pentru adăugarea unor informaţii ulterioare de calitate
 6. Poate ca prin sistemul educational german, n-om avea guvernanti plagiatori. Presedintele ales Klaus Iohannis vorbeste, intr-un interviu acordat uneia dintre cele mai prestigioase publicatii germane, despre prioritatile sale, explicand ca isi doreste un sistem de educatie ca in Germania. Vreau un alt tip de politica in Romania
 7. Despre ce sa vorbeasca, despre viata de liceu. Despre lectiile pe care le predau profesorii. Despre nivelul de invatamant in definitiv. Am ciulit urechile mai mult. Un baiat povestea ca aveau o profesoara care intra uneori in clasa si le spunea ca azi nu are chef sa le predea si ca pot copia lectia din carte

Pagina 1 din 9 - Noua lege - la ce varsta incepem scoala ? - postat in Scoli, Licee, Universitati, Burse: Am citit si va citez mai jos cateva pasaje din noua lege a invatamantului. Pe mine m-au bagat in ceata pentru ca nu mai stiu cand ar trebui un copil nascut in decembrie 2004 sa inceapa scoala. Eu aveam in cap sa-l dau anul viitor in clasa I-a la 6 ani si 9 luni Diferenta este insa de remarcat: in 2015, rata de ocupare medie UE a celor care au absolvit in ultimii 3 ani o facultate a fost de 81,9%, cea a celor care au terminat o scoala profesionala - de 73%, iar in randul absolventilor de invatamant secundar generalist - de doar 61,2% Contributia la pensie, calculata la baza minima de calcul: 24.960 x 25%= 6.240 lei. Contributia la sanatat e: 24.960 x 10%= 2.496 lei. Impozit pe venit : (108.000 - 6.240) x 10% = 10.176 lei. Total taxe si contributii platite = 18.912 lei. Prin comparatie, se observa ca acest contribuabil nu este avantajat de contabilitatea in partida simpla. Noua lege prin care se modifica Legea educatiei a fost promulgata marti, 2 aprilie 2019, de catre presedintele Klaus Iohannis. Invatamantul obligatoriu, prelungit la 16 ani Potrivit noilor modificari, invatamantul general obligatoriu se va prelungi treptat, pana in 2030, l